Doelgroep-activiteiten in zwembad de Koornmolen in Zevenhuizen (ZH)

Zweminstituut Zevenhuizen verzorgt naast zwemlessen ook diverse zwemactiviteiten voor verschillende doelgroepen. Hieronder vindt u meer informatie over de inhoud van deze zwemactiviteiten.

Recreatief zwemmen
Recreatief zwemmen biedt voor elk wat wils. Of je nu wil spelen, oefenen voor zwemles of een paar baantjes wil trekken.

Daarbij doen we een leuk aanbod voor kinderen die bij ons op de wachtlijst staan om te starten met zwemles en voor kinderen die bij ons zwemlessen volgen. Deze kinderen kunnen gratis deelnemen aan het recreatief zwemmen i.s.m. een betalende klant. Uitgezonderd hiervan is het discozwemmen, daar kan het betreffende kind niet gratis aan deelnemen. Ook is het voor het betreffende kind niet mogelijk een gratis rittenkaart of abonnement te ontvangen.

OuderKindZwemmen
Deze activiteit is bedoeld voor (groot)ouders met kinderen tot 5 jaar! 

Het is verstandig je kind al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met water. Tijdens deze activiteit went je kind samen met jou spelenderwijs aan het water. Je zult bijzondere mijlpalen beleven in de ontwikkeling van je kind. 

Tijdens deze activiteit organiseren wij vrijblijvend leeftijdsgebonden groepslesjes. 

Discozwemmen
Elke eerste vrijdag van de maand organiseren wij discozwemmen voor de jeugd t/m 14 jaar. Met wisselende thema’s en mogelijkheden tot het aanvragen van verzoeknummers maken we er elke maand een spetterend feest van! Het is voor ouders toegestaan gedurende het discozwemmen aanwezig te zijn op de zwemzaal. Houdt u er rekening mee dat het bij deze activiteit niet mogelijk is gratis deel te nemen volgens de regeling welke staat uitgelegd onder het kopje recreatief zwemmen.

SamenFit (1-2*)
Wil je op een ontspannen manier in beweging blijven? SamenFit verbind mensen die ongeacht leeftijd en omstandigheden op eigen tempo willen blijven bewegen.

Inspanning is bevorderlijk voor de algehele mentale en lichamelijke gezondheid. Ook tijdens de zwangerschap passen we de beweegvormen op je persoonlijke mogelijkheden aan.

Als je herstellende bent van een blessure is deze activiteit geschikt om je conditie weer op te bouwen. Tijdens SamenFit beslis je zelf of je aansluit bij een les met gevarieerde beweegvormen, een aantal baantjes trekt of op eigen initiatief persoonlijke oefeningen doet. Individueel en op eigen tempo bewegen in ondiep en diep water. 

AquaHerstel
Een programma speciaal ontwikkelt voor mensen met o.a. reuma, artrose, een nieuwe heup of knie. Ook geschikt voor mensen die herstellen van een operatie. Een aantal lessen vinden plaats i.s.m. een fysiotherapeut.

AquaVaria
AquaVaria is een combinatie van Trimzwemmen, AquaRobics en AquaJoggen. Tijdens de lessen werkt u aan uw uithoudingsvermogen, coordinatie, lenigheid en kracht. De lessen worden dus voorzien van de nodige oefeningen om uw lichaam te trainen en bieden een variëteit aan activiteiten. Hierdoor is geen les hetzelfde. De AquaVaria lessen zijn vrij intensief. 

AquaYoga
Ontspannen yogasessies in het water. Met milde en rustige oefeningen gericht op lenigheid en stretchoefeningen weer in balans komen met je lichaam. AquaYoga kan bloeddrukverlagend werken. 

AquaJoggen (3*)
AquaJoggen is joggen in het water. Met een zogeheten ‘wetbelt’ om blijft u rechtop drijven in het water. Hierdoor kunt u joggen in het water zonder de bodem te raken. De lessen vinden dus ook plaats in het diepe water. Deze training, die op muziek wordt gegeven, is goed geschikt voor mensen die hun conditie willen verbeteren. De les AquaJoggen is zeer intensief, houdt u hier rekening mee!

AquaRobics (4*)
Tijdens deze lessen staat u in het zwembad met de voeten op de bodem terwijl u intensief beweegt. Bij deze lessen gaat het vooral om het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het trainen van de spieren. Door in het water te bewegen is de kans op blessures een stuk kleiner dan in de sportschool of buiten.

AquaShape (4*)
Tijdens de aquashape lessen zwemt u net als bij het trimzwemmen verschillende banen in opdracht, maar doet u ook spierversterkende oefeningen tussendoor. Hierdoor blijft de afwisseling groot. Door het gebruik van verschillende materialen blijft de les uitdagend, verrassend en intensief.

* Inspanningsniveau zwemactiviteiten

  • 1= Weinig tot lichte inspanning
  • 2= Lichte inspanning
  • 3= Gemiddelde inspanning
  • 4= Bovengemiddelde inspanning
  • 5= Zware inspanning

Bekijk het rooster en de kosten voor alle zwemactiviteiten.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!